02-08-09

BK Oordegem

Hallo allemaal,

Vandaag was het het Belgisch kampioenschap te Oordegem, een wedstrijd waar alle atleten graag het beste van hun tonen. Ik ging dit jaar niet voor een finale op de 1500m. Ik koos er in samenspraak met mijn trainer voor om op de 5000m van start te gaan. Dit seizoen had ik deze afstand nog niet gelopen maar volgens de wedstrijd van vorige week (3000m - 9.54), mocht het geen probleem worden om de afstand te overbruggen.

Het doel was om een tijd van 17.30 te lopen en vooral om niet te zot van stapel te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. De eerste 2 km liep ik mee in een klein groepje op een afstand van 4 koploopsters. Tijdens de 3e kilometer nam Helga Sibick het tempo in handen en ik kon mooi meevolgen. Tijdens de 4e kilometer vroeg ze me om het tempo over te nemen en dit heb ik ook gedaan. Ik versnelde geleidelijk aan en bevond me alleen om de laatste kilometer in te gaan. Ik kon de 4 eerste niet inhalen en werd mooi 5e in een tijd van 17.23.08. Beter dan de voorziene 17.30. Hiermee ben ik dus ook tevreden!

Met dank aan iedereen (en zeker ook:Chrisse, mama&papa, broer) die me hierbij geholpen heeft! Ook mijn trainer verdient een dikke pluim (en niet enkel voor zijn berenvel) - net als alle trainingsgenoten!!!

Op naar de volgende,

Groetjes,

Melissa

21:34 Gepost door Melissa in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

erg knap Erg mooie prestatie en met die tijd zou ik al méér dan tevreden zijn,mooi gedaan,loop ze nog!

Gepost door: Patrick Aerts | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.